Наручний годинник. Як відрізнити підробку?

Поради щодо вибору та купівлі оригінальних моделей

Поради щодо вибору та купівлі оригінальних моделей

Сьогодні годинний ринок просто переповнений підробками наручного годинника відомих брендів. Чи можна уберегти себе від обману та бути впевненим, що купуєш оригінал. Як це зробити? Давайте поговоримо про те, як перевірити справжність годинника, що купуються.

Чи бувають сертифікати  наручного годинника?

Перше, у чому слід розібратися – це всілякі ліцензії та сертифікати якості. Сьогодні вони є потужним бізнес-інструментом і серйозним аргументом у боротьбі фірм з конкурентами. Але поспішаємо Вас здивувати. В даний час згідно із законодавством нашої країни наручний годинник не підлягає обов'язковій сертифікації! Лише деякі виробники оформляють документи, що підтверджують якість продукції добровільному порядку. Так що відсутність сертифікату у того чи іншого виробника годинника не говорить про погану якість або інші недоліки. У подібній документації просто немає потреби навіть згідно із законом. А ось які документи обов'язкові при покупці годинника розглянемо далі.

Як перевірити справжність годинника?
Про якість і справжність наручного годинника можна не турбуватися в тому випадку, якщо покупка відбувається в офіційному фірмовому магазині або в офіційного дистриб'ютора торгових марок.
 
Дуже багато хто вважає, що відрізнити оригінал від копії годинника дуже легко, для цього достатньо лише поглянути на вартість аксесуара. Насправді, це не завжди відповідає дійсності. Копії годинника можуть коштувати практично стільки ж, скільки і оригінальний годинник. Отже, як визначити оригінальність годинника:
 

Обов'язково зверніть увагу на упаковку. Вона має бути якісною. На дні упаковки можна прочитати реквізити компанії-виробника. В обов'язковому порядку оригінальний наручний годинник має паспорт, в якому зазначено унікальний серійний номер. Цей документ справді важливий та підтверджує фірмову якість товару.

 Зверніть увагу на рух секундної стрілки. Одна повинна рухатися плавно, розмірено та без стрибків.
 

Якщо ви вирішили придбати годинник з камінням, проведіть пальцем по ньому – і ви все зрозумієте. У підробці зазвичай використовуються камені низької якості, які погано закріплені і можуть бути розташовані на різній глибині. Ви відчуєте ці перепади.

Оригінальний годинник обов'язково має фірмові бирки.
 

Всі оригінальні годинники мають логотип. Підробки годинника теж мають скопійований логотип, але він часто розташовується не в тому місці. Для того, щоб знати, як відрізнити підробку від оригіналу, достатньо перед покупкою ознайомиться з фотографіями годинникових моделей актуальних колекцій на офіційному сайті виробника. Зверніть увагу, де розташовані захисні знаки – дуже часто годинникові виробники доповнюють ними своїми виробами для більш ретельного захисту від підробки.

 Новий оригінальний годинник завжди захищає плівка. Причому плівка наноситься не тільки на скло, а й на корпус, браслет та задню кришку. Виняток може бути лише в тому випадку, якщо годинник виставлений на вітрину.

Де і як купити оригінальний наручний годинник?
Якщо ви вирішили купити брендовий наручний годинник, тоді ідеальним варіантом буде звернутися до перевіреного та офіційного постачальника. Наш інтернет-магазин - це компанія, яка є офіційним дистриб'ютором фешн годинника по всій Україні. Ви можете без остраху купити оригінальний годинник Guess, Orient, Casio, Джі-Шок, Джаст Каваллі, 33 елементи, Російська фабрика стилю, Галліано, Морган, Нестеров та інші. Всі годинники, які ви бачите на нашому сайті, прибутку безпосередньо від компанії-виробника.

Зверніть увагу, що всі оригінальні годинники мають гарантію 12 місяців. TIMEBAR (Таймбар) як офіційний дилер дає на всі моделі Guess, Gc та Claude Bernard ще й додаткову гарантію один рік. Підсумок: при покупці годинника ваша гарантія на годинник складає цілих 24 місяці. Це ще один доказ, що перед вами справжні товари найкращих вартових фірм. При покупці Вам нададуть усю фірмову упаковку та документацію: коробки, пакети, паспорт моделі та офіційну гарантію.

 
 

Хороший магазин годинника відрізняє також інтер'єр самого бутика. Кожен офіційний постачальник зобов'язаний працювати на спеціальному демонстраційному обладнанні. Наручний годинник презентується на спеціальних підстваках, а у вітринах мають бути фірмові дисплеї бренду.

Не забувайте запитати про сервісний центр та гарантійне обслуговування. Якщо такі послуги магазин надає – сміливо робіть покупку.

Ось ще кілька порад для покупки дійсно хороших і справжніх наручних годинників:

Як відрізнити оригінальні G-Shock від підробки?
Якщо ви бачите напис G-Shock, то це ще не означає, що перед вами оригінал. Тільки компанія, яка випускає оригінальний годинник Casio, володіє торговою маркою Джи-Шок, тому, обов'язково на годиннику повинен бути присутнім логотип Касіо.

Як відрізнити оригінальний годинник Guess?
Насамперед - інтернет на допомогу. Найнадійнішим союзником у цьому питанні буде сам виробник. Заходьте на офіційний сайт guesswatches.com, знаходите обрану вами модель і уважно вивчіть деталі. Якщо в реальності ваш годинник ні чим не відрізняється, беріть без роздумів. І ще один найважливіший доказ – офіційно представлений продавець. Знайти його можна там же, на сайті. У розділі «Знайти магазин». А щоб ви довго не шукали, переходьте на посилання guesswatches.com/stores. Там ви побачите повний список надійних торгових точок, серед яких і наш магазин TIMEBAR.

 

Як перевірити справжність Orient?
Найчастіше підробляють найпростіші моделі. Якщо ваш вибір упав саме на такий годинник, тоді зверніть увагу на матеріали (скло, метал корпусу або браслета, ремінець). У дешевих копіях вони мають низьку якість. Також дивіться на мітки та індикацію, в підробках вони можуть бути нанесені нерівно і трохи неохайно.

За багаторічним досвідом роботи з наручним годинником наша компанія може стверджувати, що покупка годинника має бути максимально безпечною і, звичайно, комфортною. Купуйте у перевіреного постачальника у фірмових магазинах. У них, як і на нашому сайті, ви отримаєте максимальну гарантію, всю необхідну документацію, можливість повернення протягом 14 днів та справжній якісний товар. А як приємне доповнення – гарний сервіс та уважне обслуговування. Нагадуємо, що доставка будь-якої обраної моделі безкоштовна.