У вогні не горить, у воді не тоне

Водонепроникний годинник та 4 рівні захисту

Водонепроникний годинник та 4 рівні захисту

На сьогоднішній день водонепроникний годинник є вже не примхою, а відмінним рішенням у таких питаннях, як зручність та нові можливості. Адже, не дуже комфортно щоразу знімати з руки цей аксесуар перед миттям рук, або ж при дощі, що несподівано почався. Погодьтеся, не найкращим виходом є і постійні походи в майстерню, якщо раптом по забудькуватості ви опинилися з годинником під душем або в басейні. У цій статті ми розберемося, що таке водонепроникний годинник. Як читається їхнє маркування? Що означають різні рівні водозахисту?

Що таке водонепроникність?

Водонепроникність годинника – це свого роду герметичність. Її показник знаходиться на задній кришці наручного годинника і вказує на рівень захищеності даного аксесуара від проникнення всередину води. Найчастіше цей напис відображає статистичний тиск, використаний при випробуванні годинника.

Що означає маркування WR та ATM?

Випробувальний тиск може бути вказаний в атмосферах (АТМ) або еквівалентних глибинах в метрах WR. WR це абревіатура Water Resistant, з англ. «Водонепроникний». Наприклад, WR до 50 метрів дорівнює позначенню 5 АТМ. У будь-якому випадку, ці вихідні дані не є гарантією того, що такий наручний чоловічий або жіночий годинник можна досить тривалий час використовувати на зазначених глибинах, оскільки тестування такого годинника проводиться один раз, а реальні умови істотно відрізняються від лабораторних.

Водозахист до 30м (3 АТМ)

Якщо ви вирішили купити водонепроникний годинник, на задній кришці якого вказано рівень водозахисту 3АТМ, то пам'ятайте, що в даний аксесуар з легкістю впоратися з несподіваним дощем або акуратним миттям рук, але не більше. У таких наручних водонепроникних годинниках в жодному разі не можна ставати під душ, занурювати їх у воду і плавати.

Популярні моделі з АТМ 30:

{{tovar=773,1831,1794}}

Водозахист до 50м (5 АТМ)

Годинник з маркуванням 50м (5АТМ) з легкістю перенесе будь-який не надто тривалий контакт з водою. Найчастіше в інструкції даних моделей вказується, що годинник з таким рівнем захисту пристосований для плавання, проте працівники сервісних центрів застерігають від таких рішень. Якщо ви вирішили купити водонепроникний годинник, призначений для носіння під час плавання, тоді варто звернути увагу на наручний чоловічий годинник вищого ступеня водонепроникності.

Часові хіти з АТМ 50:

{{tovar=2039,1420,1934}}

Водозахист до 100м (10 АТМ)

Якщо на кришці вказана водонепроникність годин 100м (10 АТМ), тоді ви можете сміливо займатися різними водними видами спорту, таким як, пірнання з маскою, серфінг та ін. єдиною рекомендацією до годинника з цим рівнем водозахисту після перебування в морській воді є обов'язкове промивання годин прісною водою, або ж можна просто протерти їх сухою ганчірочкою.

Timebar рекомендує:

{{tovar=1348,1114,1842}}

Водозахист до 200м (20 АТМ)

Годинник з водозахистом до 200м - відповідний аксесуар для тих, хто пірнає з аквалангом. Такий годинник для справжніх професіоналом, який занурюється під воду до двох і більше годин. Природно, що такий наручний годинник можна застосовувати і в інших випадках, описаних вище.

Найкращі моделі АТМ 20 у Timebar:

{{tovar=2084,645,2078}}

Що робити якщо у годинник потрапила вода: загальні рекомендації

Залишилася ще одна рекомендація, яку слід виконувати при використанні годинника будь-якого рівня водозахисту. Опустившись під воду в таких годинниках, у жодному разі не натискайте на різні кнопки, і тим більше, не заводьте їх. Водозахисні прокладки необхідно берегти від прямих сонячних променів та поту, а також їх необхідно міняти хоча б один раз на три роки. Не слід носити водонепроникний наручний годинник як чоловічий, так і жіночий в саунах, лазнях, знаходиться в них під гарячими струменями води. Все це може завдати значної шкоди ущільнювальним шарам, що в результаті означає порушення водонепроникності годинника. І навіть якщо раптом сталося так, що вода потрапила всередину годинника, краще не займатися «самолікуванням», а звернутися до сервісного центру, який проведе якісне сушіння.

Сподіваємося, що ця стаття допомогла вам розібратися в нюансах, пов'язаних із покупкою водонепроникних годинників. Використовуйте такий годинник відповідно до того, що вигравіровано на задній кришці.

 

Поделиться статьей: