Як упакувати подарунок на Новий рік?

5 ідей для пакування подарунка своїми руками

5 ідей для пакування подарунка своїми руками

Купити подарунок – справа непроста. Але, як показує практика, ще складніше його правильно подати. Упаковка може як зіпсувати, так і посилити позитивне враження. Бажаєте знати, як зробити це красиво? І щоб не займало багато часу… Тоді вам кілька оригінальних підказок.

Ідея 1: Паперове ретро

Ця ідея хороша тим, що вона вимагає мінімум часу та витрат. А результат отримуєте на мільйон! Не потрібно шукати рідкісних матеріалів і витрачати багато грошей. Все що вам потрібно вже під рукою або у найближчому канцелярському магазинчику.

Крафт та будь-який пакувальний папір - відмінний матеріал для подарункової обгортки. Перев'яжіть подарунок тонкою мотузкою або вовняною ниткою, і Ви створите імітацію посилки (можна навіть відповідним чином підписати). Додайте гілочку хвої, шишку або бант і готове.

 

Газета – ще один лідер упаковки. Не варто її недооцінювати, вона здатна на дивовижні трансформації. Виберіть найстарішу, яка у вас є, або підберіть щось нове, але тематичне. Використовуйте заголовки, вони можуть надіслати ваше вітальне послання. Комбінуйте її зі стрічками, намистинами і навіть мереживом.

 

Плакати, запрошення, листівки, календарі та навіть карти-путівники: для створення незвичайної упаковки підійдуть усі Ваші паперові запаси: Вибирайте сторінки з яскравими квітами, гарним шрифтом чи цікавою тематикою. Сміливо комбінуйте їх, вирізаючи елементи, що сподобалися. Завершити ваше творіння можна оригінальним значком або наклейкою. У такій творчості знадобиться все.

 

Нотна грамота. Можливо, у вас музична сім'я чи вам необхідно зробити подарунок музикантові – загорніть його подарунок у ноти. Невеликий бант та дзвіночки чудово доповнювати таку святкову упаковку. Також добре прикрасять подарунок музиканта/меломана скрипковий ключ, фігурки інструментів та ноток. Якщо такого не знайдете – намалюйте або зробіть тематичну аплікацію. Пам'ятайте, що це зимові свята і сніжинка або ялинка не завадить.

 

Ідея №2: Новорічний декор

Користуйтеся принципом - "в господарстві все знадобиться". Зберіть шишки, ялинові гілки, намистини, стрічки, дзвіночки та старі ялинкові іграшки. Цей арсенал допоможе створити справжнє свято.

Все геніальне просто. Для створення прекрасного новорічного декору досить звичайний крафт паперу, мотузки та ялинових гілок із шишками. Нічого зайвого та нічого складного. Гарно та зі смаком.

Хорошим помічником у створенні декору стануть стрічки та ножиці. Вирізайте новорічні фігурки з картону чи паперу та декоруйте ними свої подарункові пакунки. Яскравим акцентом стане контрастна стрічка насичених кольорів.

Красивими кулями та іншими ялинковими іграшками можна прикрашати не лише всіма улюблене святкове дерево, а й самі подарунки. Дивиться дивовижно!

Немає часу на довгі прикраси? Ножиці допоможуть і тут. Виріжте з паперу гарну сніжинку і прикрасьте нею Ваш подаруночок. Ви здивуєтеся наскільки красиво це буде виглядати.

Ідея №3: Чарівні драпірування

Хорошою альтернативою пакувальному паперу може стати декоративна тканина.

В упаковці вашого подарунка можна використовувати не просто красиву або декоративну тканину, а й комбінувати її з живими квітами. Також можна прикрасити такий презент гілочкою ялинки та шишками. Можливо у Ваших засіках знайдуться відповідні нитки бусин або мереживна стрічка. Креативте на здоров'я!

Якщо ви вибрали в подарунок улюблені напої або особливе вино, такий подарунок також можна вигідно задрапірувати. Підберіть яскраву серветку або обріз тканини з цікавим принтом, а потім закручуйте та в'яжіть вузли. У Вас обов'язково вийде щось цікаве.

Ви виглядатимете ще оригінальніше, якщо загорнете один подарунок в інший. Наприклад, куплену в подарунок книгу можна обернути в обрану як ще один подарунок хустку або шарф. Можна піти далі у своїх дослідах текстильного драпірування та пакувати подарунки у придбані футболки, сорочки та інші подарункові предмети.

Головною окрасою упаковки може бути не велика кількість декоративних елементів, а оригінальне забарвлення тканини. До того ж не обов'язково загортати подарунок класичним методом "конверт", можна зробити з нього цукерку, чи якийсь інший цікавий об'єкт. Можете створити звірятко або лялечку. Експериментуйте!

 

Ідея №4: Справа в банці

Знайдіть у засіках гарну баночку, з фактурою чи незвичайної форми. Вона – головний об'єкт.

Звичайно, найпопулярніша начинка для подарунка в банку – це солодощі. Кришку можна прикрасити клаптем красивої тканини і перев'язати декоративною мотузкою, на кшталт сільських заготовок.

Головна умова, щоб баночка була прозорою. Тоді насипані шарами солодощі виглядають особливо ефектно та апетитно.
І тут саме вміст є окрасою.

Місце в банку знайдеться не лише для солодощів. У неї можна помістити набір косметичних засобів і навіть якусь річ. Головне - знайти потрібну ємність.

А якою радістю такий подарунок буде для дітей! Можна помістити в банку не тільки солодощі, а й іграшки або навіть зробити сувенір на кшталт кулі зі снігом.

Якщо ви наважилися подарувати наручний годинник, вони теж дуже вигідно виглядатимуть у красивій скляній ємності. Візьміть, наприклад, жіночу модель від Moschino (Москіно) на яскравій хустці. Красиво покладіть на дно банки і задрапуйте краї хустки. Чоловічий годинник можна покласти в паперову соломку, яку легко нарізати і самому. Додайте красиві нитки та стрічки та подарунок готовий.

Ось кілька моделей для чудового подарунка:

{{tovar=1915,1069,883}}

Ідея №5: мистецтво компліменту

Зробіть подарункам гарні бирки. По-перше, це допоможе зробити подарунок іменним, а по-друге – вони можуть стати найкрасивішою декоративною деталлю. Використовуйте гарний папір або картон.

Крім краси та декору, така бірочка може стати приємним посланням. Використовуйте її замість листівки: напишіть кумедний віршик або просто пару приємних вітальних рядків.

Замість паперових бірочок-послань можна прикріпити їстівну деталь. Смачний комплімент у вигляді пісочного печива чи шоколадної фігурки не залишить нікого байдужим.

Сама бирка може стати упаковкою, якщо Ваш подарунок мініатюрний. Зшийте, склейте мішечок або конвертик, підпишіть його і прикрасьте, якщо це буде потрібно. У таку кишеньку зручно покласти сертифікат на приємну покупку чи послугу. Таку подарункову картку Ви можете оформити у нашому інтернет-магазині.

Дозвольте своїм рідним та близьким обрати подарунок самостійно. Святковий шопінг – найкращий сюрприз!